Ana Sayfa » ETKİNLİKLER » İSTANBUL’DAKİ TİYATRO FESTİVALİNE PATNOS BELEDİYE TİYATROSU ADIM TİYATRO KULÜBÜ DAMGA VURDU!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen ‘ 32. Genç Günler Festivali ‘ nde iki ödül birden alan Patnos Belediye Tiyatrosu Adım Tiyatro Kulübü İstanbullu izleyicileri büyüledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi gibi Türkiye’nin en büyük tiyatro ekiplerinin yanı sıra festivale katılmaya hak kazanan PATNOS BELEDİYE TİYATROSU ADIM TİYATRO KULÜBÜ Patnos’umuzu gururlandırdı

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Özgür KAYMAK ödülleri takdim ederken “ Doğuda küçük bir ilçede, Patnos’ta tiyatro yapmak ne kadar kutsalsa, bu sanata Belediye Başkanı Cem Afşin AKBAY ‘ın maddi ve manevi tüm desteği de bir o kadar kutsaldır. Sanata ve sanatçıya destek olma noktasında tüm belediyelere örnek davranışlarından dolayı Sayın Başkan AKBAY’ a ve bu işin mimarı olan hiçbir maddi beklentisi olmadan azmini, vaktini ve zihnini bu işe yoran tiyatroya gönül vermiş bu müstesna oyunculara, teknik ekibe ve tüm kulüp fertlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları adına gönülden teşekkürlerimizi sunarız. “ dedi.

Genel Sanat Yönetmeni Mustafa VAROL yaptığı açıklamada “ Sahne duruşu ile başlayan temel oyunculuk eğitiminden, Ankara’da Gençlik ve Belediye Yarışması’nda 1 ödüle ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen ‘ 32. Genç Günler Festivali ‘ nde 2 ödüle olmak üzere, toplamda bir sezonda 3 ödüle uzanan altın bir sezonu geride bıraktık. Sahneye koyduğumuz “Kulaktan Kulağa” ve “ Karagöz’ün Dönüşü” kısa oyunları, Gençlik ve Belediye Yarışması’nda Kulübümüzün ilk ödülünü almamızı sağladı. Bu vesile ile kısa oyunlarımızda yer alan oyuncu ve teknik ekipteki tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Buna ek olarak; Kulübümüzün ilk ana oyunu olan ve İstanbul’dan 2 ödül birden alarak dönen “KARIMLA EVLENİYORUM” Oyunu, Patnos’u İstanbul’da en iyi şekilde temsil etti. Bu oyunda benim için efsane olan kadroda yer alan ve elde ettiğimiz tüm başarıların en büyük mimarları olan oyuncu arkadaşlarım; Hülya DÖNMEZ’e, Seray GERÇEKER’e , Özlem SAĞIR’a, Ümmügülsüm DEMİRCİ’ye, Burcu AYDIN’a, Ahmet ÇEKİNMEZ’e ve Semih YARDIMCI’ya, büyüleyici dekorun sahibi İbrahim YILDIRIM ve tüm ekibine, Kameradaki Sedat ZİREK’e, Işık-Sesteki Erol AYDIN’a, Fatih Kaya’ya, Yönetmen Yardımcısı Sena GEVŞER’e ve Kulüp Başkanı Burcu AYDIN’a tüm emeklerinden dolayı minnettarım.” dedi.

07 Haziran 2016