18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Ana Sayfa » FOTOĞRAF GALERİSİ » 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü
Ağrı’nın Patnos ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından,Patnos Belediyesi Serhat Kültür Merkezinde programa devam edildi.
Patnos Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ratafından organize edilen programda,öğrenciler tarafından şiir,tiyatro gösterisi ve Çanakkale ile ilgili türkülerin okumasının ardından program burada son buldu.
Biten programın ardınan İlçe protokolü, 1985 yılında Ege Denizinde bilinmeyen bir nedenden dolayı batan Askeri gemide şehit olan Alaattin Ataş’ın baba evine ziyarete geldiler.
Şehit babası Nurettin Ataş yaptığı açıklamada,1985 yılında Ege denizinde bilinmeyen bir nedenden dolayı geminin batmasıyla oğlumla beraber yaklaşık 40 kişi kaybolmuş ve bir daha bulunamamıştır dedi.
Şehit ailesini ziyaretin ardınan 3.üncü Jandarama Komando Alay Komutanlığın’ca Patnos ilçeindeki Şehit ve Gazi ailelerine öğlen yemeği verildi.
Yenilen yemeğin ardından program son buldu.
Programa İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan,Belediye Başkan Vekili Muzaffer Yıldız,İlçe Garnizon Komutanı Albay Taşkın Keleş,İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelik,Cumhuriyet Başsavcısı Resul Narin,İlçe Emniyet Müdürü Murat Doğan Kamu kurum amirleri ve Basın mensupları katıldı.

18 Mart 2015